Websites

Nu we alles thuis moeten doen, vragen we ook meer van jullie computers/laptops/tablets.
Op ons YouTube-kanaal posten we ook regelmatig filmpjes. Kijk bijvoorbeeld iedere (school)dag om 10.00 uur op ons kanaal voor een nieuwe Snappet-uitdaging! En klik hier voor onze Motivatie Movie!

Hieronder een overzicht van websites die je mogelijk nodig hebt voor school om je werk goed te kunnen doen. Let op! Helaas zijn er veel kinderen die thuis moeten werken en gebruikmaken van het internet. Daardoor doen sommige websites het even niet meer zo goed of zijn ze heel langzaam. Iedereen doet zijn best om dat snel beter te maken, maar heb geduld.

Nieuw! Elke dag op Zapp (NPO 3): Zapp Live Extra. Elke middag van 13.00 - 15.30 uur een uitzending over het laatste Corona-nieuws, het thuiswerken en hoe dat bij jou leeft op Zapp!
Ook te bekijken via hun website: https://www.zapp.nl/

Ook heel leuk...! Meester Ivo en de andere gymmeesters en -juffen van PROO Leiden/Leiderdorp zijn heel hard aan het werk gegaan om jullie ook nog lekker te laten bewegen. Want dat is heel belangrijk als je thuis moet blijven.

Op youtube.nl zet PROO Leiden/Leiderdorp elke dag een kort beweegfilmpje met een opdracht die je die dag kunt gaan doen.
Elke dag bewegen 2: https://youtu.be/l1zer1I77CA
Elke dag bewegen 3: https://youtu.be/fJE5qSB1M_w
Elke dag bewegen 5: https://youtu.be/UbnNZ_9On6E
Elke dag bewegen 7: https://youtu.be/Sc4cJXzbBbw

Download leuke beweegspellen die je samen kunt spelen:
Ganzenbord - sport
Beweeg ABC - sport met de letters van je naam of andere woorden!
Beweegbingo
Beweegbingo 2

Ook zijn er al heel veel sites waarop je beweegspelletjes kunt vinden.
Ook voor groep 6, 7, 8 is er uitdaging in te vinden!
Overzicht van sites met beweegspelletjes - 1
Overzicht van sites met beweegspelletjes - 2

Groep 1/2
Digitale prentenboeken vind je op boekpakket.nl/digitale-prentenboeken/
Op deze website staan enorm veel prentenboek die digitaal zijn ingesproken. Klik op een van de boeken en laat je lekker voorlezen!

SchoolTV Koekeloerehttps://schooltv.nl/programma/koekeloere/
Bekijk hier filmpjes van Moffel en Piertje en hun avonturen. Leerzaam en leuk!
Ook leuk, rekenen met Moffel en Piertje! https://schooltv.nl/programma/rekenen-met-moffel-en-piertje/

Groep 3 t/m 8
Basispoorthttps://thuis.basispoort.nl
Deze website kun je alleen gebruiken als de juf of meester jouw thuisgebruik geactiveerd heeft en je ouders via hun mailadres een account voor je hebben aangemaakt.
Op Basispoort Thuis vind je bijvoorbeeld Alles Telt (rekenen), Lijn 3 (lezen in groep 3), Lezen met Zoem (lezen in groep INT), Rekentuin en Taalzee.

Bloonhttps://www.spelling.bloon-methode.nl/index.php
Op deze website kun je spelling oefenen doordat jouw juf of meester lijsten voor je heeft klaargezet. Hiervoor moet de juf of meester wel een account hebben gemaakt voor je.

Gynzy: https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/login
Op de website van Gynzy kun je oefenen met rekenen en spelling als de juf of meester dat voor je heeft klaargezet en jouw gebruikersnaam en wachtwoord heeft doorgegeven.

Squlahttps://leukleren.squla.nl/
Hier kun je heel veel vakken 'spelen'. Je leert door middel van filmpjes, quizzen en vragen en verdient muntjes om bijvoorbeeld nieuwe avatars te kopen. Squla is gratis voor gebruik in de klas (de juf of meester moet een account hebben gemaakt) en is nu opengezet voor thuisgebruik.

Snappethttps://leerling.snappet.org/
Met een account van Snappet kunnen leerlingen van groep 5 t/m 8 thuis verder werken met hun werk van school. De juf of meester heeft de lessen voor je klaargezet. Je kunt de voorleesfunctie gebruiken bij bijvoorbeeld dictees en heel hard oefenen met alle leerdoelen. Zet hem op en verdien die sterren!

Skypehttps://www.skype.com/nl/
Soms is het nodig dat de juf je echt even ziet en met je kan praten. Dan kun je gebruikmaken van Skype.